Headerbild

Snart så....

2021-09-06 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Seriepremiären närmar sig!

Efter ett väldigt långt uppehåll i seriespelet så verkar det som att det äntligen kan rulla igång igen redan till kommande helg. Förra säsongen blev helt inställd så nu startar vi om från scratch igen.

A-laget inleder sin tredje raka säsong i Elitserien med hemmamatch mot BKF Falkenberg nu på lördag 11/9 kl 10.00. De två tidigare säsongerna har inletts mot svensk bowlings giganter Team Pergamon BC, om det blir ett lättare motstånd nu på lördag står skrivet i stjärnorna men det borde rimligtvis åtminstone öka chanserna att få till en jämnare match. Elitserien kommer denna säsong att bestå av 11 lag då BK Glam drog sig ur, detta innebär att det inte blir någon direktnerflyttning av sist placerade lag. De två sistplacerade lagen får därmed chansen att kunna kvala sig kvar. Målsättningen är att inte behöva kvala sig kvar.

Farmarlaget har blivit flyttade från Västra Svealand till Div II Norra Svealand vilket innebär att det kommer att bli en väldig massa Daladerbyn denna säsong. Men man inleder seriespelet med en hemmamatch mot Sanna BK från Hudiksvall nu på lördag 11/9 klockan 16.00. Redan nästa helg väntar det en dubbel bortamatch mot Domnarvets BS och BK Zenit i Maserhallen, heta derbymatcher är att vänta. Hårdsatsande BK Karma är favoriter att vinna gruppen, målsättningen är att utmana dem om förstaplatsen.

Vänstersnidaren Andreas Karlsson har återgått BK Rigel/BENAB, Magnus Zetterlund kommer till oss från BK WeGe och dessutom har vi skrivit ett samarbetsavtal med IK Sleipner vilket innebär att Sebastian Gustavsson kommer att vara tillgänglig för spel med LBK i ett antal matcher under säsongen.

Träningarna har rullat på i mindre omfattning sedan det blev beslutat att ställa in säsongen i början året, sedan slutet av juli/början av augusti har det tränats väldigt flitigt av de allra flesta. Även tävlingsspelet har börjat rulla igång, så sent som igår tog Joakim Stål en mycket meriterande seger i finalen av den första deltävlingen av Senior Tour i Vårby. Tidigare under sommaren så tog Fredrik "Keken" Andersson en mycket fin femteplats i Sommarslaget som spelades i Mora, Magnus Lindkvist hamnade på en klart godkänd tolfteplats.

En träningsmatch mot BK Karma i Morparken har också spelats. Var lite svajigt spel emellanåt och resultatet var väl kanske inte det viktigaste utan snarare att hitta och känna matchtempo igen. Vi vann en jämn match med 11-9 med ett resultat strax över pari, Andreas "Adde" Grönstrand visade hur man spelar på Elitserieprofil som används i Damernas Elitserie med fina 940. På onsdagkväll spelar vi återigen en träningsmatch, Granen Trophy i Hedemora - där förutom äran en lagmiddag hos huvudsponsorn Stället står på spel.

Laguppställningar, länkar till websändningar osv kommer att presenteras senare under veckan.

En sak till - det känns fantastisk kul att börja kunna fylla upp hemsidan med lite nyheter igen! Det var alltför länge sen och håller tummarna för att vi tillsammans kan jobba för att kunna genomföra denna säsong utan fler avbrott. Stay safe!

Adress

Ludvika BK - Bowling c/o Tommy West, Gonäsvägen 44 77194 Ludvika

Kontakt

Tel: 0706183704 E-post: ludvika_bk@hotmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in