Headerbild

LBK till Allsvenskan!

2017-05-06 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Vann rysare i skiljeserie!

Ludvika Bowlingklubb är klara för Allsvenskan efter vinst mot Team Baltzar BC i Lindesbergs Bowlinghall!

Team Baltzar BC från Motala var storfavoriter i dagens match mot Ludvika BK's representationslag. Men kval är kval och allting kan hända, och det hände idag.

LBK överraskade nog de flesta med att ta en tämligen komfortabel seger med 12-8 (6293-6312) i första matchen vilket naturligtvis satte en del myror i skallen på Motala-laget.

Nästa match var avgjord redan efter tre serier i Team Baltzar favör: 11-4 (4896-4682)

Därmed skulle hela matchen avgöras i en enda avgörande skiljeserie (hade den blivit oavgjord hade det blivit strike-out...). Någonstans kändes det som att LBK-arna ändå hade mer att ge än vad de hade visat i dagens andra match, och mycket riktigt. Plötsligt visade man att när det kommer till avgörande skeden sitter 90% i skallen, resterande 10% handlar om teknik (samt 5% tur), och här avgjordes nog matchen. LBK-arna var betydligt kallare och hade längre strikeföljder mot ett ganska darrigt motala-gäng, redan tidigt i serien ryckte LBK åt sig en skaplig ledning på två bord samt ledningen totalt. Sedan handlade om att förvalta ledningen på bästa sätt och det gjorde man med den äran. 4-1 (1607-1570) till LBK's favör således och en plats i nästa års Allsvenska var klar!

Det är inte helt lätt att peka ut hjältar i en sån här rysarmatch - alla som deltagit är hjältar och har bidragit till segern på olika sätt, men måste ändå nämna paret Magnus Lindkvist/Tommy Gustavsson som hade 8-0 i matchkvot! Vill även nämna Claes Pettersson som efter ett längre uppehåll under året kommer tillbaka under senvåren och är tungan på vågen i skiljeserien! Jajamän, så ska det gå till!

Nu njuter vi ett tag innan sommarträningen kör igång!

Adress

Ludvika BK - Bowling c/o Tommy West, Gonäsvägen 44 77194 Ludvika

Kontakt

Tel: 0706183704 E-post: ludvika_bk@hotmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in