Headerbild

Helgens kvalspel

2017-05-05 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

A-laget ställs mot Team Baltzar om en direktplats till Allsvenskan F-laget ska spela mot Falu BK F om fortsatt kvalspel för avancemang till div II

A-laget avslutade säsongen på ett strålande sätt och nöp förstaplatsen i sin div I-grupp, strax före DBS. Detta innebar att LBK-arna får chansen att redan i första kvalomgången spela om en direktplats i nästa års Allsvenska. Med handen på hjärtat kommer det dock inte att bli en lätt resa då man möter starka Team Baltzar från Motala. Team Baltzar vann Div I Södra Svealand på hela 36 poäng (17 segrar, 2 oavgjorda och 3 förluster totalt 22 matcher) och är rankade etta i hela kvalspelet. LBK hade 25 poäng (11 vinster, 3 oavgjorda och 8 förluster) och är rankade sexa i kvalspelet. Team Baltzar är givetvis favorit att vinna denna match, men kval är kval och allting kan hända. Dessutom spelas kvalet i en hall där LBK tidigare har gjort ett riktigt bra kvalspel så det vore nog ett misstag att döma bort LBK-arna på förhand.
Kvalmatcherna spelas imorgon lördag 6:e maj i Lindesbergs Bowlinghall med början klockan 10.00. Man spelar två matcher mot varandra (med fem minuters paus mellan matcherna), skulle det vara oavgjort efter dessa två matcher spelas en extra serie. Är det oavgjort även efter denna är det knock-out-strikar som gäller. Vinnaren av denna match spelar i Allsvenskan nästa säsong, förloraren får nästa helg möta vinnaren i matchen mellan BK Örnen och Gävle KK om en plats i nästa års Allsvenska. Må bästa lag vinna.
LBK åker till Lindesberg med följande trupp:
Rikard Stam
Peter Igelsjö
Claes Pettersson
Mathias Johansson
Mikael Smedberg
Peter Halth-Hedblom
Magnus Lindkvist
Tommy Gustavsson
Tommy Suominen
Fredrik Andersson

Matcherna i Lindesberg kan följas via scoring-on-line: 
http://www.bowlingscore.se/scoreonline/scoring_online3.php?hallid=722

Matchfakta från Lindesberg:
http://bits.swebowl.se/Matches/Standings.aspx?DivisionId=304&SeasonId=2016&LeagueId=1&LevelId=2&CupGroup=305

 

Farmarna gjorde en stark insats under hösten och hade ett stadigt grepp om förstaplatsen i sin Div III-grupp vilket hade inneburit ett direktavancemang till Div II nästa säsong. Men ett antal mindre bra matcher under våren med trista förluster och poängtapp gjorde att man lite onödigt tappade förstaplatsen till BK WeGe. En andraplats i tabellen ger dock åtminstone farmarlaget möjligheten att kvala sig upp till Div II, men det kommer att bli en tuff resa.
På söndag 7:e maj klockan 10.00 kommer man att möta Falu BK F i Moraparkens Bowlinghall. De båda lagen har mött varandra två gånger under säsongen, i första mötet i Falun i november vann LBK-F med 13-7, i returmötet veckan senare i Ludvika vann LBK-F med 12-8. Men återigen, i kval kan allting hända och det finns ingen given segrare i den här matchen. Det gäller att gå ut hårt och sedan öka. Segraren i denna kvalmatch spelar vidare nästa helg mot BK Mas om en plats i Div II nästa säsong, förloraren är kvar i Div III även kommande säsong.
LBK-F åker till Mora med följande trupp:
Ulrika Jansson
Bo Jansson
Esbjörn Kull
Tommy West
Stefan Lindström
Lars-Olov Halth
Jörgen Pellers
Mats Eriksson
Ulf Berglund

Matcherna i Moraparken kan följas via länk:
http://www.lanetalk.com/?p=online_scoring/show&uuid=53490674-b6ce-11df-adee-0050569d2b85

Matchfakta finns på följande länk:
http://bits.swebowl.se/Matches/Standings.aspx?DivisionId=556&SeasonId=2016&LeagueId=1&LevelId=4&CupGroup=302

Adress

Ludvika BK - Bowling c/o Tommy West, Gonäsvägen 44 77194 Ludvika

Kontakt

Tel: 0706183704 E-post: ludvika_bk@hotmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in